Web Analytics Made Easy - Statcounter

هشمهری آنلاین - وجیهه امیرخانی : سید مرتضی فاطمی را قاب تلویزیون زیاد دیده‌ایم از کارگردانی سریال هوش سیاه تا تهیه‌کنندگی و اجرای برنامه جنجالی اختیاریه. فاطمی این روزها اولین تجربه بلند خود را راهی جشنواره فیلم فجر کرده است. «بی‌مادر» شاید از معدود آثار تجربه شده در سینمای فلسفی ایران باشد که اولین اکران خود را در سینمای رسانه پشت سرگذاشته و بازتاب‌های بسیاری در فضای رسانه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با او درباره دغدغه‌هایش در سینما، بی‌مادر و احتمال دستیابی به سیمرغ گپ و گفت کوتاهی انجام داده ایم که در ادامه می‌خوانید:

آقای فاطمی درباره بی‌مادر و حرف‌های تازه‌ آن برای سینمای اجتماعی ایران بگویید؟ شما هم قبل از اکران و هم (در نشست خبری) عبارت پرسشگری را مطرح کردید. اینکه می خواستید با بی مادر پرسشگری کنید. شما دوست دارید از این مدیوم قصه بگویید یا دغدغه های خود را دنبال می کنید؟

بیشترین دغدغه‌ من در سینما فلسفی ست و طرح پرسش های بنیادینی که در ذهنم وجود دارد. پرسش هایی که شاید خودم هم پاسخی برای آن نداشته باشم. سعی می‌کنم این پرسش‌ها را در قالب درام با دیگران مطرح کنم. به بیان بهتر سنگینی بار برخی سوال‌ها را با تبدیل کردن آن به قصه و درام سبک کرده و در قالبی جذاب و عامه فهم با دیگران به اشتراک می گذارم.

بی مادر را می توان در ژانر اجتماعی به شمار آورد؟ به هر حال این ژانر پرمخاطب چندین سال است که به تکرار و تقلید افتاده و مخاطب خود را از دست داده یا بهتر است بگوییم نمی‌تواند با مخاطب عام ارتباط برقرار کند.

ما به طور کلی ژانر اجتماعی در سینما نداریم. گونه اجتماعی داریم و دغدغه من از جنس دغدغه‌های اندیشه‌ای فکری و اخلاقی ست. از این منظر شاید این دغدغه ها در گونه اجتماعی دیده شود.

به نظر می رسد شما با انتخاب هوشمندانه در انتخاب بازیگران بی مادر که هر دو -امیر آقایی و پردیس پورعابدینی -چهره های سریال پرمخاطب آقازاده بودند مسیر فروش و گیشه را هم تا حدی برای خود هموار کرده اید.

من در انتخاب بازیگران اصلی بی‌مادر (امیر آقایی و پردیس پورعابدینی) به هیچ وجه به عقبه حضورشان در سریال آقازاده توجهی نداشتم. گیشه برای من مفهومی در دل مخاطب دارد. من نگاهم به جلب مخاطب است که همین هم خود گیشه می‌آورد.   واضح تر بگویم مسیر انتخاب بازیگر برای من مسیر معکوس و از گیشه نیست. یعنی این طور نیست که ابتدا برای انتخاب بازیگران گیشه پسند بودن آنها را در نظر بگیرم.  برای من در وهله اول گزینه درست برای درآمدن فیلمنامه و شیمی بازیگران است. بعد به این فکر می کنم که آیا این بازیگران در بازگشت سرمایه اثرگذار هستند یا نه.

قبل از جشنواره گفته بودید نفس جشنواره برایتان رقابت نیست و جایزه اصلی رو مردم با تماشای فیلم می‌دهند…همچنان به آن معتقدید؟

بله برای من جشنواره ذات رقابتی ندارد. مهم ترین و جذاب‌ترین جایزه برای من همچنان جایزه‌ای ست که مردم به فیلم بدهند نه لزوما منتقدان، کارشناسان یا سلیقه‌ها و ذائقه‌های دایره محدودی از آدم‌ها. به نظرم وقتی در سینما این دایره محدود برداشته شود و همه مردم نظر بدهند جذاب‌ترین جایزه اهدا شده است.

بازتاب ها را در زمان‌ اکران بی مادر چطور دیدید؟ فکر می کنید در جلب مخاطب موفق باشد و این فیلم در لیست برگزیدگان آرای مردمی قرار گیرد؟ برآیندتان تا امروز جشنواره و سطح فیلم‌ها چطور بوده است. آیا همانطور که از طرف داورها تا قبل از شروع جشنواره گفته شده بود : «این جشنواره شگفتی‌ساز خواهد بود»

بازتاب هایی که از زمان اکران داشتم تا کنون برایم بسیار رضایت بخش بوده. من همه سعی ام در بی‌مادر این بوده که فیلم با مخاطب ارتباط خوبی برقرار کند و امیدوارم این اتفاق برای این فیلم رخ داده باشد. من همه فیلم‌های جشنواره امسال را ندیدم و نمی‌توانم قضاوت درستی داشته باشم. از لیست های مردمی هم اطلاعات دقیق ندارم اما امیدوارم جشنواره امسال هم شگفتی ساز باشد.  

آقای فاطمی شما برای مردم در قاب تلویزیون و روی صندلی اجرا آشنا و محبوب هستید. نگران نیستید مسیر فیلمسازی شما را از این مدیوم دور یا جدا کند؟  قصد دارید فیلمسازی را ادامه دهید و ما منتظر آثار بعدی شما در سینما باشیم؟

حقیقتا من آدمی نیستم که در یک جا متوقف شوم. این هم می‌تواند حسن باشد و هم ایراد. چه در کسوت تهیه کننده، چه کارگردانی و چه صندلی اجرا. هر جایی که احساس نیاز بیشتر کنم و حس کنم از آن پنجره بهتر می‌توانم حرف‌هایم را به اشتراک بگذارم همان مدیوم را انتخاب می‌کنم. حالا این می‌تواند اجرا باشد، می تواند نویسندگی باشد یا کارگردانی. من در این لحظه که با شما صحبت می‌کنم هیچ برنامه خاصی برای آینده ندارم. یکی دو کار را شروع کرده و رها کرده ام. منتظرم ببینم در این رودخانه مواج به کدام سمت می‌رود من هم به همان سمت می‌روم.

کد خبر 655579 برچسب‌ها خبر مهم جشنواره فيلم فجر بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خبر مهم جشنواره فيلم فجر بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران دغدغه ها بی مادر برای من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۳۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره فیلم پکن برندگانش را شناخت/تجلیل از چن کایگه با حضور ییمو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، چهاردهمین دوره جوایز سالانه جشنواره بین‌المللی فیلم پکن (BJIFF) برندگان خود را شناخت.

این دوره جشنواره که هیات داوران بین‌المللی ۷ نفره آن به ریاست امیر کوستوریتسا، کارگردان صربستانی برگزار شد، جایزه بهترین فیلم خود را به «طلا یا گند» ساخته فی لانگ از چین اهدا کردند. این جایزه با حضور کوستوریتسا و توسط ژانگ ییمو و جیانگ ون، ۲ کارگردان برجسته چینی، به برنده اهدا شد.

«طلا یا گند» داستان مرد جوانی را دنبال می‌کند که با از دست دادن همه چیزش به زادگاهش بازمی‌گردد و با حمایت خانواده و دوستان رویای خود را برای ساختن فیلمی دنبال می‌کند. در حالی که لحن فیلم سبک و شوخ است، «طلا یا گند» با مشکلات سنگینی مانند مرگ و شکست مواجه می‌شود. جیا هوانگ، فیلمنامه نویس و فی لانگ، کارگردان فیلم که از زمان همکاری در فیلم «پسر نیمکت» در سال ۲۰۱۷ با هم کار کرده‌اند، با این فیلم دومین فیلم بلند خود را تجربه کرده‌اند.

جایزه بهترین کارگردانی به کاران تجپال از هند برای فیلم «دزدیده شده» تعلق گرفت که درباره اپیدمی کنونی دزدی کودکان هند است و آن را با عناصر دراماتیکی مانند تعقیب و گریز هیجان‌انگیز و تعلیق ترکیب می‌کند. این فیلم نخستین تجربه کارگردانی یک فیلم بلند توسط این کارگردان است و وی در آن فیلمبرداری روی دست، صحنه‌های پر تعلیق شبانه و فضاهای پیچیده برای ایجاد حس شدید تنش را به کار برده است. فیلم «دزدیده شده» همچنین برای بازی میا مایلزر عنوان بهترین بازیگر زن و نیز جایزه فیلمبرداری جشنواره را دریافت کرد.

فن وی جایزه بهترین بازیگر مرد را برای فیلم چینی «غریبه‌ها وقتی ملاقات می‌کنیم» و «ایست و برو» جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن و بهترین فیلمنامه را از آن خود کردند.

جوآن چن، بازیگر چینی آمریکایی که برای بازی در سریال‌ها و فیلم‌های تلویزیونی «آخرین امپراتور» و «تویین پیکس» شناخته می‌شود، به عنوان مهمان افتخاری در این مراسم حضور داشت و از آنجا که روز اختتامیه با تولد ۶۳ سالگی چن یکی شد، فیلم کوتاه ویژه‌ای با عنوان «جاودانه شیائو هوآ، بهترین جوان» برای بزرگداشت او دربرگیرنده مجموعه‌ای از کلیپ‌های نقش‌های شناخته‌شده او، تهیه شده بود.

در پایان این مراسم، چن کایگه کارگردان، که بیشتر با فیلم «خدانگه‌دار محبوب من» شناخته می‌شود، جایزه یک عمر دستاورد هنری را دریافت کرد. کارگردانان، شاعران، بازیگران، آهنگسازان و سایر افراد مشهوری که کایگه با آنها دوستی نزدیک و روابط کاری داشت هم زمان روی صحنه ظاهر شدند. دن لی، بازیگری که در فیلم «خدانگه دار محبوب من» در نقش پسر مدرسه‌ای بازی کرد و بیش از ۳۰ سال بود که با کایگه ملاقات نکرده بود، از جمله این افراد بود.

دیگر اعضای هیات داوران بین‌المللی برای اهدای جایزه تیانتان در جشنواره بین‌المللی فیلم پکن امسال شامل دیوید وایت طراح صدای فیلم استرالیایی، جسیکا هاسنر کارگردان اتریشی، کارلوس سالدانا نویسنده، تهیه کننده و کارگردان برزیلی و بازیگران چینی فی شیانگ، ژو ییلونگ و ما لی بودند.

فهرست کامل برندگان چنین است:

بهترین فیلم: «طلا یا گند»، چین

بهترین کارگردان: کاران تجپال، هند «دزدیده شده»

بهترین بازیگر مرد: فن وی، چین برای «غریبه‌ها وقتی می‌بینیم»

بهترین بازیگر زن: میا مایلزر، هند برای «دزدیده شده»

بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: یاری ویرمن، فنلاند برای «مرگ مشکلی برای زنده‌ها است»

بهترین بازیگر نقش مکمل زن: هونگ یو، چین برای «طلا یا گند»

بهترین مشارکت هنری: «همه شب های طولانی» ژاپن

بهترین فیلمنامه: هوانگ جیا، چین برای «طلا یا گند»

بهترین فیلمبرداری: ایشان قوش، هند برای «دزدیده شده»

بهترین موسیقی: مارکو بیسکارینی، فنلاند برای «مرگ مشکلی برای زنده‌ها است»

کد خبر 6092755

دیگر خبرها

  • رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری
  • تکنیک مهم نیست، دل فیلمساز را می‌خریم
  • تونی کروس: پاس گلم به وینیسیوس؟ پاس خیلی خاصی نبود؛ به آینده فکر نمی‌کنم
  • سرور ابری و آشنایی با ویژگی های آن
  • جشنواره فیلم پکن برندگانش را شناخت/تجلیل از چن کایگه با حضور ییمو
  • جشنواره تدریس برتر ساختگاه معلمان قوی برای ایران قوی است
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • چادرملو و برنامه‌خاصی که آلومینیوم را نگران می‌کند!
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم کن معرفی شدند